Tarihçe

Okulumuz 1966 tarihinde Mehmet Akif ERSOY İlkokulunun üst katında Ticaret Meslek Lisesi adı altında öğretime başlamış,daha sonra 1970 yılında İstiklal Lisesine geçici olarak taşınmış ve bir yıl sonra 1971 yılında Ticaret ve Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğüne bağlı ....ada ve 5862m2 alan.....nolu arsa üzerinde 750m2 inşaat alanı ve 16 derslikli bir okul inşası tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmıştır. 5112m2 ayrıcabahçe ve boş arsa alanı bulunmaktadır. Ticaret ve Turizm Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 28/05/1993 tarih ve 485 sayılı olurları ile Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır. Açılışta 2 Şube 48 öğrenci sınavla alınmaya başlamış daha sonra bir Şubeye düşürülmüştür. 1993-1994 öğretim yılından beri Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bölümü tek müdürlük çatısı altında eğitim ve öğretime devam etmektedir. Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmasındaki asıl amaç yabancı dil bilen ara elamanı yetiştirmektir.

Anadolu bölümünde okuyan öğrenciler Bilişim Teknolojisi alanından mezun olmaktadır.  Diğer Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Muhasebe, Büro Yönetimi, Pazarlama ve Perakende alanından mezun olmaktadır.

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bölümünün açılmasından sonra okulumuzun adı Yozgat Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı 04/12/2008 tarihli ve 1608 sayılı 2008/81 nolu müsteşarlık genelgesi ile ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması hedeflenmiş diğer meslek liselerinde olduğu gibi Anadolu ibaresi çıkarılarak Yozgat Ticaret Meslek Lisesi şeklinde ilk adına dönülmüştür.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Pansiyonu İlköğretim Genel Müdürlüğüne 14/12/1999 tarihli protokol ile devredilmiştir.         Bina bir süre İlköğretim Genel Müdürlüğüne bağlı ilimiz merkez Celal ATİK İlköğretim Okulu Pansiyonu olarak hizmet vermiştir.

MEB Ortaöğretim burs ve Yurtlar Dairesi Başkanlığının 05/07/2006 tarih ve 1372 sayılı olurları ile Ticaret Turizm Genel müdürlüğüne bağlı 215 (İki yüz Onbeş)   öğrenci kapasiteli Ticaret Meslek Lisesi Erkek öğrenci pansiyonu olarak hizmete açılmıştır.  Halen 155 öğrenci barınmaktadır.

Okulumuz seçkin öğretmen ve idare kadrosuyla Yozgat eğitimine hizmet vermenin kıvancıyla doludur. Okulumuz Yozgat'ın kalkınmasında ve gelişmesinde rol alacak nitelikli hizmet elamanı yetiştirmektedir. 1966 yılından bu yana sürekli kendisini yenilemeyi ilke edinerek hizmet sunumunda bilimsel ilkeleri ön planda tutmuştur.

Mezun olan öğrencilerimiz Yozgat ticari hayatına ve ekonomisine katma değer sağlamaktadır. Bu anlamda ünlü iş adamları, Mali Müşavirler yetiştirmiştir. Mezunlarımız Yozgat'ın ara elamanı istihdamında önemli bir role sahiptir.

Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 20.09.2023 21:35 - Görüntülenme: 4491